Bloggens syfte


Här presenteras recept på maträtter som är ENKLA att göra och NYTTIGA att äta.

Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost!

5 sep. 2012

GRÖNSALLAD


Du behöver:
  • Blandade salladsblad (färdiga påsar finns)
  • Kallpressad raps- och/eller olivolja
  • ev. Vinäger
  • Krydda ex. örtsalt eller persillade
  • ev. Frön/Nötter (ex. skalade sesamfrön, pinjenötter, valnötter...)


Gör så här:

Det enklaste är att utgå från en påse med blandade salladsblad.

Börja med att skölja salladen. Lägg salladsbladen i en stor bunke. Häll på kallt vatten. Låt stå några minuter. (Eventuell jord/smuts faller då ned i botten på bunken.) Plocka upp salladsbladen ur bunken och lägg dem i ett durkslag så att vattnet kan rinna av.



Lägg över salladsbladen i en skål.
Häll över kallpressad (extra virgin) raps- och/eller olivolja
samt någon krydda.
Tillsätt gärna vinäger (ex. vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger). En del vinäger till tre delar olja brukar vara lagom.

Tillsätt gärna frön och/eller nötter.

Tillsätt gärna andra grönsaker/frukter som du har hemma
(ex. tomat, avocado, paprika, majs, apelsin ...)

Blanda!

KLART!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar