Bloggens syfte


Här presenteras recept på maträtter som är ENKLA att göra och NYTTIGA att äta.

Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost!

11 sep. 2012

GRÖNSAKS-FALU-BÖNAN

Falukorv hör väl kanske inte till det nyttigaste man kan tänka sig. Men det är billigt och enkelt att tillaga. I denna rätt har korven kombinerats med mycket annat som är desto nyttigare. Här har jag lyckats hitta en falukorv med högt köttinnehåll.  
 

Detta behöver du:
(ca 3 portioner)
  • en liten falukorv
  • en påse frysta grönsaker
  • bönor (ex. ekologiska blandade bönor)
  • 1 lök (gul eller röd)
  • 1 vitlöksklyfta
  • keso
  • lite oliv- eller rapsolja
  • lite smör till stekpannan
  • salt och peppar

Gör så här:

Hacka löken och stek den i lite smör.
Tillsätt ca halva påsen med frysta grönsaker.

Låt grönsakerna steka tills de har blivit lite mjuka.
Inte för hög värme! Grönsakerna ska bara tina - inte få stekyta!

Under tiden kan du skölja bönorna i ett durkslag under kallt vatten.


Skär korven i strimlor.

Tillsätt: korv, bönor och en pressad vitlöksklyfta.


Rör om och låt allt puttra några minuter på svag värme.
Ringla gärna över lite kallpressad raps- eller olivolja.
Krydda med salt och peppar.

KLART!


Servera med lite keso.



TIPS:

Resterna kan du servera med ett stekt ägg. Gott och nyttigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar