Du behöver:
- Blandade salladsblad (färdiga påsar finns)
- Kallpressad raps- och/eller olivolja
- ev. Vinäger
- Krydda ex. örtsalt eller persillade
- ev. Frön/Nötter (ex. skalade sesamfrön, pinjenötter, valnötter...)
Gör så här:
Det enklaste är att utgå från en påse med blandade salladsblad.
Börja med att skölja salladen. Lägg salladsbladen i en stor bunke. Häll på kallt vatten. Låt stå några minuter. (Eventuell jord/smuts faller då ned i botten på bunken.) Plocka upp salladsbladen ur bunken och lägg dem i ett durkslag så att vattnet kan rinna av.
Lägg över salladsbladen i en skål.
Häll över kallpressad (extra virgin) raps- och/eller olivolja
samt någon krydda.
Tillsätt gärna vinäger (ex. vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger). En del vinäger till tre delar olja brukar vara lagom.
Tillsätt gärna frön och/eller nötter.
Tillsätt gärna andra grönsaker/frukter som du har hemma
(ex. tomat, avocado, paprika, majs, apelsin ...)
Blanda!
KLART!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar