Falukorv hör väl kanske inte till det nyttigaste man kan tänka sig. Men det är billigt och enkelt att tillaga. I denna rätt har korven kombinerats med mycket annat som är desto nyttigare. Här har jag lyckats hitta en falukorv med högt köttinnehåll.
Detta behöver du:
(ca 3 portioner)
- en liten falukorv
- en påse frysta grönsaker
- bönor (ex. ekologiska blandade bönor)
- 1 lök (gul eller röd)
- 1 vitlöksklyfta
- keso
- lite oliv- eller rapsolja
- lite smör till stekpannan
- salt och peppar
Gör så här:
Hacka löken och stek den i lite smör.
Tillsätt ca halva påsen med frysta grönsaker.
Låt grönsakerna steka tills de har blivit lite mjuka.
Inte för hög värme! Grönsakerna ska bara tina - inte få stekyta!
Under tiden kan du skölja bönorna i ett durkslag under kallt vatten.
Skär korven i strimlor.
Tillsätt: korv, bönor och en pressad vitlöksklyfta.
Rör om och låt allt puttra några minuter på svag värme.
Ringla gärna över lite kallpressad raps- eller olivolja.
Krydda med salt och peppar.
KLART!
Servera med lite keso.
TIPS:
Resterna kan du servera med ett stekt ägg. Gott och nyttigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar