Bloggens syfte


Här presenteras recept på maträtter som är ENKLA att göra och NYTTIGA att äta.

Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost!

22 okt. 2012

Matplanering


Det finns många tips i det lilla häftet "Smart Mat" som jag har skrivit.
Här kommer en kortversion.

Maten du äter kan aldrig bli bättre än maten du lagar för att äta.
Maten du lagar kan aldrig bli bättre än råvarorna som du har köpt hem.

Matplanering är grunden till god och nyttig mat.

Lägg lite tid och engagemang på den. Det lönar sig! Sätt dig ned med penna och papper. Planera maten i stora drag för hela veckan. Handla 2-3 gånger i veckan (inte varje dag). Bestäm när du ska handla.

Ägg är exempel på ett livsmedel som du ska se till att du alltid har hemma. Lång hållbarhet!
Fler exempel: bönor, fullkornspasta, yoghurt, grönsaker, frukt, oliv- eller rapsolja ....
Frysen ska alltid innehålla ex: blandade grönsaker, ärtor, fisk, bröd ....

Laga stora portioner så du får rejält med rester. Dessa kan du använda till lunch och middag.

Exempel:
Köttfärssås (med krossade tomater mm)
Potatis och morotsgratäng
Rotfrukter i ugn (potatis, morot, kålrot mm)
Lax i ugn

Kika gärna i "Smart Mat" för att få fler tips och mer inspiration till din matplanering.

Matplanering = en god investering i din hälsa och ditt välmående!

 Stort lycka till!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar